FÖRSKOLAN FÄRGSOLEN BRANN NER

FÖRSKOLAN FÄRGSOLEN BRANN NER
Bild tagen av Hampus Peterson

Kl 00.30 inatt stod förskolan Färgsolen i lågor. Räddningstjänsten arbetade i flera timmar men kunde inte rädda byggnaden. Montessoriförskolan brann ner bara dagar efter att Hemvärnsgården på Getingevägen också brunnit ner till grunden.

En anmälan om mordbrand har upprättats och polisen tror att det kan vara samma gärningsman som varit stått bakom de senaste veckornas bränder i Lund.

Polisen i Lund använder sig bland annat av drönare för att hitta en misstänkt gärningsman. Det är en metod som Lundapolisen använt allt mer frekvent i sina brottsutredningar, dock utan större framgång. Värmekameror ska även sättas upp som ska varna vaktbolagen om någon rör sig i närheten av vissa byggnader.

Allmänheten uppmanas att komma in med tips till 114 14 om man har sett något före eller efter branden. Detsamma gäller tidigare bränder.

Hampus Peterson, NiL