SOMMARLÄSNING – Nyheter i Lund tipsar om böcker

SOMMARLÄSNING – Nyheter i Lund tipsar om böcker

Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar

Nyheter i Lund gör ett sponsrat samarbete med Bokus och tipsar om böcker för sommarläsningen. Använd gärna våra länkar så stöttar du dessutom Nyheter i Lund!

Theos tips

Bild: Albert Bonniers förlag.

Michel Houellebecq – Serotonin

Houellebecqs nya roman är mer explicit politisk än de andra verk av honom jag läst. En stenhård kritik mot den globaliserade marknaden ligger som en bottenplatta mot vilket människans totala ensamhet kan reflekteras. Ändå är boken minst lika mycket en berättelse om kärlek, och mellan all tragik och äckel lyckas Houllebecq samtidigt vara vansinnigt rolig.

Du hittar boken här!

Bild: Wahlström & Widstrand.

Amos Oz – En berättelse om kärlek och mörker

Amos Oz vackra uppväxtskildring är lika mycket en berättelse om landet Israel som om Oz själv. Scener från barndomen varvas med en släktkrönika som sträcker sig till Baltikum och Ukraina, allt mot en bakgrund av den allt mer intensifierade konflikten i Palestinamandatet. Man bör dock vara medveten om att boken enbart ger ett israeliskt/yishuv-perspektiv på konflikten kring staten Israels utropande, men med det i bakhuvudet får man en fantastisk inblick i detta historiska skeende. 

Du hittar boken här!

Hampus tips

Bild: Saga Egmont.

Peter Kropotkin – En anarkist minnen

Av alla självbiografier jag läst är definitivt Peter Kropotkins En anarkists minnen, den jag haft störst behållning av. Denna ryska anarkist levde sannerligen ett spännande liv. Från att växa upp i den ryska aristokratin till bli en landsförvisad anarkistisk revolutionär. Dessutom hann Kropotkin med att vara personlig page till den ryska tsaren, bli en framstående geograf, sitta flera år i ett av Rysslands värsta fängelser, träffa dåtidens främst politiska figurer, samt att bli känd naturforskare och kritiker av socialdarwinismen. Boken är ett måste för alla som är politiskt intresserade. 

Du hittar boken här!

Bild: HarperBusiness.

Benjamin Graham – The intelligent Investor

För er som är intresserade av ekonomi och aktier rekommenderar jag den bästa boken jag läst om investeringar – The intelligent Investor av Benjamin Graham. Det är också en av Warren Buffets favoritböcker. Det är en förvånansvärt praktiskt bok av en av historiens främsta värdeinvesterare. 

Du hittar boken här!

SOMMARERBJUDANDE

Bokus har dessutom ett sommarerbjudande där du kan få 4 st sommarpockets för priset av 3. Dessutom är det stora rabatter just nu.

Här hittar du erbjudandet!

Med vänliga hälsningar

Hampus Peterson och Theo Vareman, NiL