LTH storsatsar på Brunnshög – vill ha gratis spårvagn

LTH storsatsar på Brunnshög – vill ha gratis spårvagn
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Lunds Tekniska Högskola kommer satsa på en större nyetablering i Science Village på Brunnshög. Det rör sig i dagsläget främst om verksamheter under fysiska och kemiska institutionerna som kan få nya lokaler i Lunds nya stadsdel. NiL har sedan tidigare rapporterat om att Lunds Universitet också planerar för ett nytt nanolaboratorium i Science Village.

Dagens belsut innebär att ett helt nytt campus kommer att etableras, på ca tre kilometers avstånd från dagens LTH. Flytt till Brunnshög väntas dock ske först om åtta till tio år, varför inga av dagens studenter påverkas.

LTH:s rektor Viktor Öwall är nöjd med beslutet, som han ser som en del i ett större projekt att få “nordens mest attraktiva campusmiljö”. 

– Det gäller även vårt nuvarande campus på Pålsjö. Vissa lokaler och utemiljöer behöver på många ställen en rejäl ansiktslyftning, skriver Öwall i ett pressmeddelande.

Viktor Öwall är optimistisk kring nyetableringen. Bild: Charlotte Carlberg Bärg

Avståndet mellan Brunnshög och dagens lokaler oroar inte heller Öwall. 

– Jag hoppas att studenterna får åka gratis med den nya spårvagnen, som tar sju minuter från LTH:s Kårhus. Detta är något LTH kommer att verka för. Annars tar det en dryg kvart med cykel, så det är verkligen inte långt.

Theo Vareman, NiL

Bild: Charlotte Carlberg Bärg/Fojab