Stopp för nedskärningarna i skolan – fortsatta nedskärningar i vård- och omsorg

Stopp för nedskärningarna i skolan – fortsatta nedskärningar i vård- och omsorg
Bild från Lunds digitala kommunfullmäktige 25-26 november

Under Lunds kommunfullmäktige, den 25-26 november, stoppades nedskärningar i för- och grundskolan. En samlad opposition röstade ner Lundakvintettens budgetförslag. Kvintettens besparingar i vård- och omsorgsnämnden gick däremot i hamn. 

Miljöpartiet röstade för de fortsatta nedskärningarna i vård- och omsorgsförvaltningen, men två miljöpartister, Ulf Nymark och Peter Bergwall valde att lägga ner sina röster i protest. Miljöpartiet har sedan tidigare en överenskommelse med den styrande Lundakvintetten, som innebär att Miljöpartiet stöttar Kvintettens budgetförslag i utbildningsnämnden, vård- och omsorgsnämnden, samt socialnämnden. I utbyte har Miljöpartiet fått igenom att Höjeådalen ska bli ett naturreservat. 

Hampus Peterson