Det skulle bli tätare turer – nu är istället alla spårvagnar trasiga

Det skulle bli tätare turer – nu är istället alla spårvagnar trasiga
Bild: Filip Ramdén

Från och med måndag skulle det denna vecka ha blivit tätare turer med spårvagnarna i Lund. Nu är istället all spårvagnstrafik inställd eftersom samtliga sju spårvagnar är trasiga.

Det har blivit så kallade “plattor” på hjulen, som bildats när spårvagnarna bromsat kraftigt och nu måste de repareras. 

Den spårvagnspositiva tidningen Sydsvenskan skriver att problemen beror på vårdslösa bilister som inte följer trafikreglerna vid spåren. SVT, som snart ska öppna en lokalredaktion i Lund, ifrågasätter varför sju nyinköpta spårvagnar går sönder samtidigt. Spårvagnstrafiken har bara varit igång sedan mitten av december. 

Saman Tondnevis, affärsområdeschef på Skånetrafiken, säger till SVT att det just nu ser ut som att spårvagnarna måste skickas utomlands för att repareras. Spårvagnstrafiken har ersatts med ersättningsbussar. 

Hampus Peterson, Nyheter i Lund