9-åriga Lundabon Lisa skapade ny Bamsefigur

9-åriga Lundabon Lisa skapade ny Bamsefigur
På bild: Djurförvandlaren (till vänster) och Lisa Özdemir (till höger).

Bamsetidningen, som ges ut av Egmont, har anordnat tävlingar där läsarna fått skicka in sina påhittade seriefigurer, och vinnarens figur har fått vara med i ett nummer av Bamsetidningen.

Det var för hela två år sedan som Lundabon Lisa Özdemir skickade in sin figur, Förvandlingsdjuret, till Bamse och vann läslovstävlingen. Nu får figuren äntligen vara med i tidningen, i nummer 8/9 som finns i butik i tre veckor.

Förvandlingsdjuret kan förvandla sig till alla möjliga djur. Premissen till serien är att Bamsekaraktärerna Nalle-Maja och Burre har fått i skoluppgift att ta bilder av ovanliga djur och stöter på Förvandlingsdjuret ute i skogen.

Hampus Peterson, NiL