Lunds Axel Hallberg (MP) till riksdagen

Lunds Axel Hallberg (MP) till riksdagen
Bildkälla: Miljöpartiet, Bernhardina Hörnstein.

Axel Hallberg (MP), ersättare i kommunstyrelsen och gruppledare för Miljöpartiet i Lund, ska från och med slutet av september ersätta Emma Berginger (MP) i riksdagen. 

Detta meddelande Hallberg idag på sin Facebook-sida. Miljöpartisten är endast 22 år gammal, men har redan hunnit med en gedigen karriär inom Miljöpartiet. Han var språkrör för Grön Ungdom 2017–2019 och har sedan dess varit engagerad i lokalpolitiken i Lund. Nästa steg i karriären blir riksdagen då riksdagsledamoten Emma Berginger ska vara föräldraledig och behöver en ersättare.

Hallberg skriver bland annat att han ska arbeta för en utbyggd järnväg, strandskydd och för att försvara de demokratiska värdena mot högerextrema krafter. Enligt Facebookinlägget ska Klas Sivén ersätta honom i kommunstyrelsen och Ulf Nymark i byggnadsnämnden samt som gruppledare för Miljöpartiet i Lund. 

Hampus Peterson, NiL