Overhead view of broccoli soup in a bowl alongside grilled cheese.

Plåtpanna broccoli cheddar soppa

Denna enkla, 45-minuters plåtpanna broccoli cheddar soppa kombinerar rostad broccoli och lök, en medley av örter och kryddor och två ostar för en soppa som är lätt, krämig och läcker. Det är bäst parat med parmesan skorpad grillad ost för att doppa!

Vi älskar att göra plåtens soppor eftersom processen bara är enklare än vanligt sopptillverkning. Istället för att sautéera varje ingrediens, läggs allt som måste kokas till en plåtpanna, rostas och blandas sedan upp med resten av ingredienserna. Hela processen tar cirka 45 minuter, vilket ger dig god tid att piska upp en grillad ost!

Om broccoli inte är din sak, kolla våra våra andra plåtsoppor, som den här som är full av gröna grönsaker, eller den här som har en rostad röd paprika och morotbas.

Plåtpanna broccoli cheddar soppa ingredienser

Vy av broccolisoppingredienser, inklusive broccoli, lök, kryddor och ost.

För soppan

  • Broccoli: Vi använde mestadels blommor från broccoli kronor och några av stjälkarna, mest för att de lagar lite snabbare och inte är lika tuffa som stjälkarna. Du kan använda en blandning av stjälkar och blommor, se bara till att de alla är gaffel-anbud innan du blandar.
  • Lök: Hälften av en medelstora lök var den andra grönsaken som blandas upp längs broccoli.
  • Vitlök: Detta rostas längs broccoli och lök, och den rostade vitlök ger soppan ett stort smakdjup.
  • Kryddor: Torrt senapspulver kompletterar broccoli riktigt bra (senap är i samma familj-Brassicaceae-som broccoli), näringsjäst lägger till cheesiness, Cayenne lägger till en antydning av värme och salt och peppar avrundar smakprofilen.
  • Kycklingbuljong: Vi använde regelbunden kycklingbuljong, men du kan använda en låg natriumsort om du tittar på ditt salt eller vegetabilisk buljong om du vill att din soppa ska vara vegetarian.
  • Baby spenat (inte bild): Detta läggs till mixern för en touch av grön färg och en extra dos vitaminer och mineraler.
  • Ost: Cheddar (ju skarpare desto bättre att se till att du kan smaka på det!) Är ett klassiskt komplement till broccoli, och parmesan lägger till massor av umami -smak. Se till att använda riktiga parmesan, inte de torkade konstgjorda grejerna.

För (valfritt) grillad ost

  • Bröd: Vi gillar att använda färsk surdej i våra grillade ostar, men du kan använda allt bröd du har till hands.
  • Smör: Smör är viktigt för att uppnå den gyllenbruna färgen på ditt bröd.
  • Ost: Vi använde skivor av skarp cheddar och skorpade också brödet med parmesan.

Hur man gör detta arkpanna broccoli cheddar soppa recept

Prep: Förvärm ugnen till 350˚F.

Steg 1: Skiv toppen av vitlökskulan för att avslöja kryddnejlikorna. Tillsätt broccoli, lök och vitlök i en plåt. Tappa med olivolja och krydda sedan broccoli och lök med senapspulver, salt, peppar, näringsjäst och cayenne. Kasta för att täcka.

Täck lakpannan med folie och stek i 35-45 minuter, tills broccolin är gaffelt mjukt och lättbrunt.

Steg 2: Cirka 10 minuter innan grönsakerna är klar, värm buljongen i en liten kruka tills den är väldigt varm.

Vy av buljong i en kruka.

Steg 3: Strax efter att de har kommit ut ur ugnen, tillsätt de rostade grönsakerna (vi använder hälften av vitlöksklyftorna och sparar den andra hälften för ett annat recept!), Buljong, spenat och båda ostarna till en värmesäker mixer och blandar tills den är helt slät. Njuta av varmt!

Ersättningar och variationer

  • Ost: Du kan lämna ut det helt om du har en dietbegränsning, eller så kan du lägga till din favoritost i stället för cheddar och parmesan. Se bara till att du använder en ost som smälter ganska enkelt, som Provolone, Muenster eller Mozzarella.
  • Broccoli: Om du inte gillar broccoli kan du byta i blomkål eller grönkål istället.
  • Baby spenat: Om du inte har någon spenat till hands kan du gärna använda en annan grön istället.
  • Buljong: Vi använde kycklingbuljong, men om du gör denna vegetarian eller vegan kan du använda grönsaksbuljong istället.

Vad man ska servera med Sheet Pan Broccoli Cheddar Soup

Denna soppa är definitivt bäst med en grillad ost. Du kan doppa den i soppan, eller skiva den upp i krutonger och dumpa dem direkt ovanpå soppan. Du kan följa stegen i instruktionsavsnittet ovan för att se hur vi gjorde vårt, eller göra dina egna!

Vi gillar också att toppa vårt med en virvel olivolja och lite mer knäckt svartpeppar. Du kan också prova en dubbla gräddfil och några gräslök.

Utrustning

Du behöver en stor plåt. Vi gillar dessa kokkärl från USA Pan – de är i princip icke -stick, överför och behåller värmen väl och är mycket hållbara.

Du behöver också en höghastighetsblandare för att blanda upp allt. En värmesäker mixer skulle vara bäst, och om den inte är värme säker, vill du lufta det med några sekunder under blandningen för att låta lite av ångan och trycket ut.

Vy av broccolisoppa i en skål tillsammans med grillad ost.

Lagring

Kylskåp: Hålls i en lufttät behållare, denna soppa kan avnjutas inom 3-5 dagar. För att värma kan du använda mikrovågsugnen eller spisen. Koka bara på medelhög värme och rör om ofta tills den värms igenom.

Frys: Du kan frysa i en lufttät behållare och njuta av soppan inom 3-6 månader. För att värma, rekommenderar vi att soppan tina ut över natten i kylen och sedan tillsätt till en kastrull på spisen över medelhög värme tills den värms igenom.

  • Skär inte lökarna eller broccolin för liten. Ju mindre bitar, desto mer troligt är de att bränna på lakan.
  • Var noga med att värma upp buljongen innan du lägger till den i mixern. På det här sättet behöver du inte värma soppan på spisen innan du serverar.
  • Stek inte barns spenat! Detta läggs bara till mixern innan den blandas. Ju mer du lägger till, desto mer grön blir din soppa.
  • Om du inte har en värmesäker mixer, se till att du låter ångventilation från din mixer under blandningen för att förhindra att tryck byggs upp. För att vara extra säker kan du också bara blanda med rumstemperaturbuljong och värma på spisen.
  • Se till att dina ostar är strimlade eller rivna innan du blandar. Om du lägger till en bit ost till mixern, är chansen stor att det inte kommer att blanda sig särskilt bra.
  • Ju skarpare cheddar du använder, desto bättre. Smaken av mildare cheddar kommer troligen att gå förlorad i soppan.
Vy av broccolisoppa i en skål tillsammans med grillad ost.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.