Dessa nostalgiska copycat ritz ost cracker smörgåsar är en del av vår hemlagade snackserie: bättre än butiksköpta. Med en smörig, skarp hemlagad cracker och en enkel 3-ingrediens cheddarostfyllning är dessa mycket enklare än de ser ut. Dessa cracker -smörgåsar är mini, precis som Ritz -bitar!
Detta recept har begärts starkt sedan vi delade dessa copycat jordnötssmör Ritz Crackers. Vi kan inte bestämma vilken version vi gillar bättre! De har båda samma krispiga, smöriga cracker -bas, som är läcker på egen hand (och gör en fantastisk vanlig cracker för dopp, ostbrädor och mer).
Hemlagade kex är en av våra favoriter bättre än butiksköpta recept att göra, och de är alltid en hit för underhållande! (Därefter kan du prova våra snygga frukt- och nötkrackare eller våra rosmarin olivolja.)
Dessa copycat ritzostkakor är ett läckert mellanmål för både barn och vuxna, och de är ett så roligt helgbakningsprojekt. Dessutom behöver du bara 10 (mestadels) skafferi för att göra dessa!
Nyckeln till kexen är att se till att de rullas ut tillräckligt tunna-ungefär ⅛-tum. Degen kommer att se väldigt tunn ut innan de bakar, men de puffar upp ganska mycket i ugnen, så om de är något tjockare blir de inte krispiga.
Vi strävar alltid efter exakta representationer i våra copycat -recept, så vår fyllning har den ostspridningskonsistensen som liknar den verkliga saken. För en enklare fyllning kan du bara använda en skiva cheddarost eller en butiksköpad ostspridning Men egentligen är fyllningen superlätt att göra och vi rekommenderar starkt att du försöker!

Steg-för-steg instruktioner
Tillsätt brödmjöl, kylt smör, bakpulver, socker och salt till en matprocessor och puls några gånger tills smörbitarna är ungefär storleken på ärtorna. Om du inte har en matprocessor kan du försiktigt arbeta degen tillsammans med händerna eller använda en konditor. (Och om du behöver en rekommendation av matprocessorn är det här vi använder!)
Tillsätt vattnet och puls några gånger till att integrera. Overwork inte degen.
Form och kyla din deg. Flytta degen till en bakmatta eller en annan ren yta och tryck den ihop tills den bildar en boll. Platta den i en ½ tum tjock rektangel, lindas med plastfolie och kyla i kylen i minst en timme.



Under tiden förvärm din ugn till 350˚F och linje med en bakplåt med pergamentpapper.
Medan degen är kylig, kombinera cheddarost och mjölk i en liten kastrull på låg värme tills osten är smält. Vispa eller rör om majsstärkelsen tills osten börjar tjockna, överför sedan till en liten skål och placera i kylen.


Rulla din kylda deg i en rektangel om ⅛-tum tjock. Skär i rundor med en 1-tums räfflad bakverk eller kakskärare och överför försiktigt till bakplåten. Knäckarna expanderar inte riktigt, så du kan rymma dem nära varandra.
Med hjälp av en gaffel, genomborra Crackers 2-3x vardera (detta hindrar dem från att puffa upp för mycket i ugnen). Vispa ihop ägget och vattnet i en liten skål. Borsta varje cracker lätt med äggtvätt och strö över salt.


Grädda i cirka 15 minuter tills kexen är skarpa och bruna på botten. Låt dem svalna.
Medan krackarna bakar, bryt isär den kylda ostblandningen i bitar och puls i matprocessorn i cirka 10 sekunder, tills den är jämn. Överför ostblandningen till en rörpåse eller en plastpåse och skär av spetsen.


Rör cirka ½ tesked ostfyllning mellan två kex och smörgås tillsammans. Upprepa med alla kex. Njuta!


Tips
Du kommer att ha lite deg kvar Efter att ha klippt dina cirklar. Du kan rulla den här degen för att klippa ut fler kex, men vi har funnit att den vanligtvis uppför sig lite annorlunda under bakning (vanligtvis genom att stiga mer dramatiskt). Det kommer dock att smaka på samma sätt.
Dessa är avsedda att vara mini cracker smörgåsar. Om du vill ha full storlek krackare (liknande en standard Ritz-cracker, använd en 2-tums diameterskärare.

Lagring: På grund av ostfyllningen är dessa cracker -smörgåsar tyvärr inte hyllstabila och kommer att behöva kylas. Crackers förblir mest skarpa vid rumstemperatur, så om du föredrar kan du hålla kexen lagrade separat. Håll ostfyllningen i en behållare i kylen i upp till en vecka och fyll precis innan du äter.

