Overhead view of protein bars on a plate.

Hemlagad jordnötssmörkakadegproteinbarer

Det är så lätt att göra proteinstänger hemma! Var och en av dessa hemlagade jordnötssmörkakadegproteinstänger har cirka 15 g protein, och de smakar precis som chokladchipkakadeg!

Butiksköpta proteinstänger är ganska dyra, vanligtvis kostar mellan 2 och 3 dollar per bar. Många av dem har också förskräckande smaker eller är tuffa på magen.

Det är billigare att bara göra dina egna proteinstänger hemma, och det tar bara cirka 10 minuter. Det finns ingen matlagning – du behöver bara blanda allt i en stor skål, överföra till en bakplåt, kyl dem tills de är fasta och sedan klippa dem i barer. De smakar precis som kakadeg, och var och en har nästan 15 gram protein!

Om du gillar att göra dina egna snacks hemma, fortsätt att läsa eller kolla in våra mörka choklad- och havssaltmutter om du letar efter en annan stil av proteinrik bar.

Vy av hemlagad proteinstång, inklusive proteinpulver och jordnötssmör.
  • Proteinpulver: Vi använde ett jordnötssmörchokladsmakat vassleproteinpulver, men du kan använda grundläggande smaker som choklad eller vanilj och använda olika typer av proteiner som ärt eller kasein. Observera bara att din bars slutliga proteininnehåll och smak kommer att variera beroende på pulvret du använder.
  • Havelmjöl: Var noga med att använda havre mjöl och inte mjöl, eftersom havremjöl i allmänhet är säkrare att äta rått. Om du inte har någon till hands kan du göra din egen genom att pulsera rullade havre i en matprocessor. Om du inte känner dig bekväm att konsumera havremjölet kan du också pastörera det genom att sprida det ut på en bakplåt och värma den till 160˚F.
  • Jordnötssmör: Se till att använda en jordnötssmör av naturlig stil som är lite rinnande, eftersom det blir lättare att blanda med de andra ingredienserna.
  • Chokladchips: Vi rekommenderar att du använder mini -chokladchips i dessa staplar, eftersom stora chokladchips bara är för stora och kommer att kasta av strukturen. Du kan också använda hackad choklad istället.
  • Vanile Extract: Vanile Extract ger en touch av extra smak.
  • Lönnsirap: Detta ger sötma och hjälper till att balansera baren. Om du inte vill ha något tillsatt socker kan du lämna det här.
  • Salt: En touch av salt hjälper till att få fram smaken på choklad och jordnötssmör.

Steg 1: Blanda jordnötssmöret, lönnsirap, vaniljextrakt och salt med en stark spatel eller en handblandare.

Steg 2: Blanda i proteinpulvret och havremjölet.

Steg 3: Blanda in mini -chokladchips, skopa blandningen ut i och 8×8 ”eller 9×9” bakform. Använd baksidan av en mätkopp för att jämna ut stängerna och kyl sedan i 1-2 timmar tills den är inbyggd.

Steg 4: Skär i barer och njut! Håll kyld i en lufttät behållare.

Ersättningar och variationer

  • Proteinpulver – Vi rekommenderar att du använder ett vanilj-, choklad- eller jordnötssmör -vasslepulver, men du kan använda vilken smak du har till hands. Du kan också använda alternativa proteinpulver som ärt-, soja- eller brunt risprotein.
  • Lönnsirap: Du kan också använda honung eller agave. Om du vill att staplarna ska vara fria från tillsatt socker kan du lämna lönnsirapen helt.
  • Jordnötssmör: Om du inte gillar jordnötssmör eller har en allergi, kan du använda cashew, mandel eller solrossmör istället.

Lagring

Du vill hålla dessa lagrade i kylen eftersom kylan hjälper till att hålla jordnötssmörföretaget. Vi rekommenderar att du lagrar dem i lager, separerade med ark av pergamentpapper, i en lufttät behållare. De borde hålla i ungefär en vecka.

  • Var noga med att kyla staplarna innan du njuter. Jordnötssmöret måste stämma upp, eller staplarnas struktur kommer inte att vara helt rätt. Vi rekommenderar att du låter dem kyla i kylen i 1-2 timme innan du skär i barer och njuter.
  • Om du har en fyrkantig panna är det bästa sättet att klippa dessa i jämna staplar att markera mittpunkten på det oklippta proteinsorget på båda sidor och klippa sedan ner mitten så att du har två lika stora 4 ”halvor. Skär sedan var och en av dessa halvor i fem ungefär 1,5” x 4 ”staplar.
  • Mini chokladchips fungerar bäst.
  • Rått havremjöl anses i allmänhet säkrare än rått mjöl, även om det inte är helt riskfri. Om du är orolig för att konsumera rå havremjöl kan du pastörera det genom att sprida det ut på en plåtpanna och bakning vid 160 ° F tills mjölet är helt upphettat igenom. Du kan också slipa upp din egen hela rullade havre i havremjöl.
Överheadvy av proteinstänger på en tallrik.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.