Overhead view of nut bars on a plate.

Mörka choklad- och havssaltmutterstänger

Dessa hemlagade mörka choklad- och havssaltmutterstänger är krispiga, den perfekta kombinationen av salta/söta och läckra. De har färre än 10 ingredienser, och receptet är super enkelt och enkelt att följa. Om du älskar snäll barer är detta receptet för dig!

Om du någonsin har velat göra mutterstänger hemma har du kommit till rätt ställe! Dessa var inspirerade av vänliga barer, och de är packade helt packade med rostade nötter och avslutade med en touch av salt och choklad.

Vi börjar med att steka muttrarna och sedan belägga dem i en brun rissirap. De överförs sedan till en bakform och bakas igen, skivas sedan och belagd med salt och choklad. Det är en super enkel process och de borde komma perfekt ut för dig!

Om du letar efter några mer hemlagade barrecept, kolla in våra hemlagade Fig Newtons eller dessa tranbärsblissstänger.

Mörk choklad- och havssaltmutterstång ingredienser

Vy över copycat typ stång ingredienser.
  • Nötter: Vi använde en kombination av jordnötter, cashewnötter och mandlar, men du kan använda de nötter du föredrar, inklusive valnötter eller pekannötter. Du behöver inte ens använda en kombination av nötter – bara en sort skulle vara helt bra!
  • Brun ris sirap: Detta är något av en specialingrediens, men det är super klibbigt så det är det perfekta bindemedlet i dessa barer. Vi använde tillräckligt för att hålla allt tillsammans utan att staplarna var klibbiga vid beröringen. Om du inte hittar brun risirap kan du också använda honung, men staplarna kanske inte sticker ihop så bra som de skulle ha gjort om du använde brun ris sirap.
    • Du kan hitta brun rissirap i många specialmatbutiker (som Whole Foods) eller beställa det online.
  • Puffat brunt ris: Vi använde ett puffat brunt ris spannmål, du kan också använda vanligt puffat ris spannmål.
  • Mörk choklad: Detta används för att belägga staplarna och för att droppa på toppen. Du kan också använda semisweet eller mjölkchoklad om du föredrar.
  • Kokosnötsolja: Vi lägger till detta till chokladen för att tunna ut den och för att hjälpa den snabbare.
  • Vanilj: Detta läggs till den bruna risirapen för att ge lite extra smak till stängerna.
  • Salt: Vi tillför salt till den bruna rissirapen, och vi strö också topparna på staplarna med ett flagnigt (Maldon) salt. Om du inte är ett stort fan av salt/söt kan du hoppa över saltet ovanpå stängerna.

Hur man gör dessa mörka choklad- och havssaltmutterstänger

Steg 1: Förvärm ugnen till 325˚F / 160˚C. Sprid muttrarna i ett enda skikt på en kantad plåtpanna och grädda i 5-8 minuter, tills de är doftande och lättbruna.

Vy av nötter före rostning.

Steg 2: Linje en 8×8-tums panna med pergamentpapper och lägg åt sidan. I en stor blandningsskål kombinerar du muttrarna och puffade ris och kastar för att kombinera.

Steg 3: Tillsätt brunsirapen i en mikrovågsäker skål och mikrovågsugn i 30 sekunder. (Detta lossnar det så att det är lättare att arbeta med.) Vispa in vaniljextraktet och salt tills de kombineras, häll sedan över mutterblandningen och rör om tills den är jämnt belagd.

Steg 4: Överför mutterblandningen till den beredda pannan och tryck in i ett jämnt lager.

Steg 5: Grädda i 18-20 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna i ~ 30 minuter och överför sedan till en skärbräda. Skär i halva längden och skär sedan varje hälft i 5-6 tunna staplar. Låt svalna helt.

Skär 8x8 mutterstång i enskilda staplar.

Steg 6: Tillsätt chokladchips och kokosnötsolja i en mikrovågsäker skål och mikrovågsugn i 30 sekunders intervall under omrörning väl mellan varje intervall, tills de är helt smälta. Doppa botten av varje stång i den smälta chokladen och överför sedan till en bakplåt fodrad med pergamentpapper.

Tappa toppen av varje stång med smält choklad och toppa sedan med flagnigt salt. Kyl tills chokladen är inställd, njut sedan!

Ersättningar och variationer

  • Nötter – Vi använde mandlar, cashewnötter och jordnötter, men du kan också använda valnötter, pekannötter, pistascher, hasselnötter eller macadamia -nötter.
  • Chokladfri – Om du inte gillar mörk choklad kan du använda mjölk eller semisweet choklad eller bara lämna ut chokladen helt. De kommer fortfarande att vara läckra.
  • Brunsirap – Du bör kunna hitta detta i en butik nära dig eller så kan du köpa det online. Du kan också använda honung eller lönnsirap, även om staplarna kanske inte binder så bra och kan hamna lite klibbigare.

Utrustning

Du behöver en 8×8 ”panna för att baka staplarna i, liksom lite pergamentpapper för att säkerställa att de inte håller sig vid fartyget.

Lagring

Det bästa sättet att lagra dessa är i en lufttät behållare, med pergamentpapper placerat mellan lager av staplarna för att förhindra att de fastnar ihop. De bör hålla ungefär en vecka eller något mer när de hålls i en lufttät behållare.

  • Var noga med att ställa in din 8×8 ”panna med pergamentpapper och spraya lätt med kokspray för att säkerställa att staplarna inte fastnar.
  • Att lägga till lite kokosnötsolja till din mörka choklad kommer att tunna ut den lite och hjälpa den att ställa in snabbare.
  • För att se till att dina staplar inte har en stor choklad ”fot”, som händer när chokladen rinner från botten av staplarna, se till att låta överflödigt choklad droppa från botten av stången innan du placerar den ner.
  • Strö topparna på stängerna med lite flagnigt salt för lite extra smak.
  • Om du inte hittar brun rissirap kan du prova honung istället.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.