Close up side view of carrot cake scone with cream cheese glaze on a sheet pan.

Lätt morotkakor med gräddeostglasyr

Dessa morotkakor är laddade med alla goda saker – massor av strimlade morötter, kokosnöt, pekannötter, russin och lite kanderad ingefära för en eldig spark. De är inte för söta, så de är perfekta till frukost (mycket mer tillfredsställande än en muffin, enligt min mening!).

Färdig med en crunchy sockerbeläggning (ett måste för konsistens) och en enkel, men valfri gräddeostglasyr, dessa scones kommer definitivt att tillfredsställa din morotkakas begär!

Om jag är ärlig mot mig själv, är jag vanligtvis inte en smakrik frukostperson, såvida inte någon gör mig till en hemlagad Egg McMuffin. Jag vaknar ganska mycket alltid med att söka efter något sött, och dessa morotkakor träffar verkligen platsen, särskilt med en god kopp svart kaffe.

Det här receptet är ganska lågt i socker jämfört med andra frukostbakade varor, så det lämnar dig inte med en enorm sockerrush. Dessa scones är hjärtliga och packade med alla tillägg som gör morotkaka så läckra!

Om du inte är övertygad om att scones är en frukostmat, kan morotkaka över natten havre vara receptet för dig istället.

Pro tips: Glöm inte att frysa ditt smör! Kallt smör = flagniga, mjuka scones. Dessutom är det mycket lättare att raspa från fryst.

Steg-för-steg instruktioner

Nyckeln till en riktigt bra scone är att göra mindre. Med det menar jag att du verkligen vill undvika överarbetning av degen, vilket kan leda till tuff, tät scone (kontra en utsökt flagnig, lätt scone!).

Det är också viktigt att använda kalla ingredienser (smör och mjölk) och kyla degen innan du bakar. Tänk på det och följ stegen nedan, så kommer du att ha perfekta morotkakor varje gång!

Pro tips: När du har klippt scones, placera dem i frysen i 15 minuter eller kylskåpet i 30 minuter (eller över natten, om det föredras). Detta kommer att se till att smöret förblir kylt och smälter inte snabbt i ugnen för flagniga, mjuka scones.

Ta det till nästa nivå: Helst, för de lättaste möjliga scones, skulle du använda bakverksmjöl istället för mjöl. Baktermjöl har ett lägre proteininnehåll och används bäst när du vill ha ett mjukt, mjukt bakat gott, som dessa cheddar och gräslök.

Som sagt, konditoremjöl är inte särskilt lätt att hitta, så en snabb fix är att använda lika delar i alla ändamjöl och kakemjöl istället. (Se bara till att ditt kakemjöl inte innehåller ett stigande medel. De flesta märken i USA gör det inte.)

Överheadvy av bakade morotkakor med gräddeostglasyr.

Gör framåt/lagringstips

Gör framåt: Du kan förbereda morotkakascones kvällen innan du bakar, täcker och kyler över natten. På morgonen, baka dem direkt från kylen.

Eller för längre förvaring kan du frysa scones innan du bakar och sedan överföra till en frys säker behållare eller väska i upp till 3 månader. Baka scones direkt från frysen – de kan bara behöva en extra minut eller två i ugnen.

Lagring: När du är bakad och kyld, förvara scones i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka. Om du inte lägger till gräddeostglasyren kan du hålla dem lagrade vid rumstemperatur i 3-4 dagar.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.