Inspirerad av allas favorit Reese godis ser dessa hemlagade vita choklad jordnötssmör påskägg exakt ut som ett riktigt fläckigt Robins ägg! De är enkla att tillverka, med bara 6 ingredienser i fyllningen, och vi använder alla naturliga ingredienser för att färga den vita chokladen.
Med priset (och knappheten) på riktiga ägg i år kommer vi att hoppa över påskägget dö och rädda dem för något som vi faktiskt kommer att äta (som den här plåten frittata!). Vi älskar att dessa ser ut som ett verkligt färgat påskägg, och du kan göra dem vilken färg du vill. Det här receptet är en del av vår bättre än butiksköpta serie, där vi återskapar populära butiksköpta snacks från grunden.
Vi ska skapa ett bra copycat -recept. Förra året för påsken gjorde vi hemlagade peeps, men i år visste vi att vi var tvungna att göra en Reese’s Peanut Butter Egg Copycat -recept! De är den bästa påskgodisen (IMO) och de är faktiskt väldigt enkla att göra hemma.
Jag gjorde mitt bästa för att hålla sockernivån lite lägre än de flesta jordnötssmöräggrecept. Den här använder en blandning av lönnsirap och lite pulveriserat socker för konsistens. Du kan använda bara lönnsirap om du vill, men de kommer inte att vara lika krämiga och mjuka inuti.
Mandelmjöl hjälper till att binda jordnötssmörblandningen ihop. Det är viktigt att använda rinnande, naturligt jordnötssmör (inget socker tillagd) för att få konsistensen rätt.
Vit choklad är bäst för beläggning om du vill få dessa att se ut som ett verkligt färgat ägg (eller ett riktigt robins ägg!). Som sagt, Du kan ersätta vit choklad med mörk eller mjölkchoklad för en mer klassisk version.
Steg-för-steg instruktioner
Steg 1: I en blandningsskål, slå ihop jordnötssmöret, lönnsirap, pulveriserat socker, mandelmjöl, vaniljextrakt och salt tills det är väl kombinerat.
Steg 2: Del Jordnötssmöret fyller i 2-tableshesh-portioner. Du kan göra dem mindre om du vill. Dessa ägg är på den större sidan så de liknar faktiska ägg. Rulla var och en i en boll med händerna och använd sedan händerna för att forma bollen till en oval.
Placera på en pappersfodrad bakplåt och frys medan du förbereder beläggningen.


Steg 3: Vispa ihop kakaopulver och vatten i en liten skål.

Steg 4: Tillsätt den vita choklad och kokosnötsolja i en mikrovågsäker skål. Mikrovågsugn i 15-20 sekunders intervall, omrörning väl mellan varje intervall, tills den är helt smält. Vispa in spirulina och matcha (eller matfärgning) och justera färger efter önskemål. Häll i ett kort dricksglas eller ett liknande kärl.



Steg 5: Beläggningen av ägg fungerar bäst när de är halvfrysta. Detta hjälper det vita chokladbeläggningsföretaget snabbt så att det inte samlas när du sätter ner det på bakplåten. Stick en tandpetare i botten av ett ägg och doppa sedan i den vita chokladen. Låt överskottet av choklad droppa av. Vänta tills den vita chokladen mestadels är härdad, återgå sedan till pergamentpapperet och ta bort omedelbart tandpetaren. Om du väntar för länge för att ta bort tandpetaren kan chokladbeläggningen spricka.


Steg 6: För att göra fläckarna, doppa en bakverk i kakaopulver/vattenblandningen. Håll den cirka 8 tum ovanför bakplåten och vänder spetsen på bakverket över äggen för att skapa fläckar. Obs: Detta kan bli rörigt, så bär ett förkläde!) Kyl tills chokladen torkar ut (~ 10 minuter).

Lagringstips
Du kan hålla dessa lagrade vid rumstemperatur, men jag föredrar att hålla dem lagrade i en lufttät behållare i kylen. Om ditt hus går på den varmare sidan kan beläggningen och fyllningen bli lite för mjuk vid rumstemperatur.
För längre förvaring, håll dem i en lufttät behållare i frysen. Se bara till att låta dem avfrostas vid rumstemperatur i minst 15 minuter så att du inte bryter en tand!

Om du älskar dessa kan du prova våra kokosnöt påskägg nästa!