Vi älskar Sweetgreen’s Chicken Pesto Parm Bowl, men vi gjorde några uppdateringar för att göra det ännu bättre hemma! Vår version kombinerar krispig panko skorpad kyckling, kryddig rostad broccoli, quinoa, körsbärstomater, rakad parmesan och två välsmakande vinaigretter serveras över en bädd av spenat. Det här är ett bra mål för prep för måltider som du inte blir trött på!
Det finns en hel del komponenter här, så det här receptet är bäst för måltidsförberedelser, men det är så värt det, eftersom det är färskt, fyllande och läckert. Det är också en ganska enkel process.
Kycklingen är belagd i mjöl, ägg och panko -brödsmulor och stekas sedan i lite olivolja. Broccoli är belagd med olja och kryddor och rostas sedan. Quinoa lagar på spisen och förbandarna kräver bara mixern.
Du kan också välja och välja komponenterna i den här maträtten du vill, och bara göra dem eller koppla dem med något annat. Till exempel kan du bara göra kycklingen och sedan koppla den med en grönsak som dessa Colcannon (irländska potatismos) eller tillsätt den i en sallad som denna grekiska kikärtssallad.
Kycklingpesto parm skålingredienser

För kycklingen
- Kycklingbröst: Dessa är tunna innan de är panerade för att skära ner på tillagningstiden och maximera krispighet. Du kan också använda benfria, hudlösa kycklinglår om de föredras, men vi tycker att kycklingbröst är bäst här.
- Mjöl, ägg och panko brödsmulor: Kycklingen är först belagd i mjöl, sedan ägg med lite vatten tillsatt, sedan panko brödsmulor för en läcker krispig beläggning.
- Parmesan: Riven parmesan läggs till brödsmulorna, vilket ger en touch av umami och lite extra krispighet.
- Kryddor: Kycklingen är strö med salt och peppar, och pankobrödsmulorna är kryddade med persilja, oregano och basilika.
För broccoli
- Broccoli: Vi använde broccoliblommor och minimala stjälkar för att minska tillagningstiden.
- Olja: Broccoli är belagd i en neutral olja som oliv eller solros.
- Kryddor: Vi använde Umami -smaksättningen (Whole Foods -märket) och krossade röda paprika -flingor. Om du inte hittar umami -smaksättning kan du bara använda salt istället eller någon kombination av dina favoritkryddor.
För soltorkad tomatvinaigrette
- Soltorkade tomater: Vi använde oljespackade soltorkade tomater-båda oljorna de faktiska tomaterna för en super smakfull vinaigrette!
- Rött vinäger: Du kan också använda vitt vinäger, eller vilken vinäger du har till hands.
- Vitlök: Färsk vitlök är bäst. Eftersom vi blandar det behöver du inte hacka det!
- Honung: Honung lägger till en touch av sötma och hjälper till att balansera förbandet. Du kan också använda lönnsirap eller agave.
- Kryddor: Kosher salt och italiensk smaksättning är allt du behöver.
För pesto vinaigrette
- Basilika och persilja: Färska örter utgör grunden för denna pesto -vinaigrette.
- Olivolja: Att använda en god olivolja kommer verkligen att förbättra smaken på förbandet.
- Dijon: Lägger till lite tjocklek och komplexitet till förbandet.
- Vitlök: Använd färsk vitlök, inte vitlökspulver – och det finns inget behov av att hugga upp det.
- Rött vinäger: Precis som i den andra vinaigrette kan du använda vilken vinäger du har till hands.
Allt annat
- Quinoa + vatten: Detta utgör basen för skålen, du kan också använda brunt eller vitt ris, beroende på personlig preferens.
- Körsbärstomater: Vi lägger till några skivade körsbärstomater i skålen, men du kan sub dem ut med en annan valfri grönsak om så önskas.
- Baby spenat: Detta utgör basen på skålen. Känn dig fri att ersätta med rucola, baby grönkål, romän eller en annan sallad efter ditt val.

Hur man gör detta kycklingpesto parm skålrecept
Steg 1: Koka din broccoli och quinoa. Förvärm din ugn till 350˚F / 175˚C.
Kasta din broccoli med olja, umami kryddor och röd paprika flingor och flytta till din förvärmda ugn. Koka i 30-40 minuter, tills gaffeln är mjukt. Detta är också en bra tid att få din quinoa matlagning enligt paketinstruktionerna.


Steg 2: Gör dina kotletter. Tillsätt olivolja till en tungbottnad panna tills den handlar om ⅛-1/4 ”hög och vänd värmen till medium låg. Du vill att oljan ska nå cirka 350˚F.
Placera 2-3 kycklingbröst på en skärbräda och täck med plastfolie. Använd en köksköttpund för att slå kycklingbröst tunna, ungefär ¼ tum. Strö varje bröst på båda sidor med salt och peppar.
Vispa ihop salt, peppar och mjöl och häll ut på en tallrik. I en annan grunt, stor skål, kombinera 2 stora ägg med ungefär en matsked vatten och vispa ihop. I en tredje skål kombinerar du dina Panko -brödsmulor, parmesan, salt, peppar och torkade örter och visp ihop.
Använd ett par tång, täck kotlet med en tunn dammning av mjöl på båda sidor, doppa i ägget, låt överskottet rinna av och flytta sedan till panko, tryck på kotlet i smulorna för att se till att det är helt täckt.



Steg 3: Koka dina kotletter. Tillsätt kotletter till din uppvärmda olja och koka tills de är gyllenbruna och krispiga, vänd sedan och upprepa. Det bör ta allt från 5-8 minuter per sida. Försök se till att din olja förblir runt 350˚F. När du har låtit din kyckling svalna, skär den i små ½ ”x ½” kuber.



Steg 4: Blanda dina förband. Blanda upp dina vinaigretter genom att lägga till alla ingredienser för var och en i en mixer och blanda på högt tills de är helt släta.


Steg 5: Montera din skål. Tillsätt en bädd av spenat till plattan, sedan en skopa quinoa, en skopa med kyckling, en handfull körsbärstomater och rakad parmesan, och sedan toppa med dina förband och njut!

Ersättningar och variationer
Det finns en hel del steg i det här receptet, så känn dig fri att hålla de komponenter du gillar och ersätta de du inte gör. Du kan också använda några av de idéer som listas nedan som inspiration.
- Kyckling: Om du är vegetarian kan du ersätta kycklingen med aubergine eller tofu.
- Broccoli: Om broccoli inte är din sak, kan du ersätta den med en annan grönsak, som sötpotatis, morötter, zucchini eller rosenkål.
- Quinoa: Du kan använda brunt eller vitt ris istället för quinoa.
Lagring
Det bästa sättet att lagra den här skålen är att sätta varje komponent i en lufttät behållare. När du är redo att äta, kombinera varje komponent för att montera din perfekta skål.
Till exempel skulle du ha en behållare med kyckling, en behållare med quinoa, en behållare med kryddig broccoli, och sedan ha förbandarna också lagrade separat.
Varje komponent ska hålla i kylen i 3-5 dagar efter tillagningen. Denna maträtt är helt fin serverad kall, men vi gillar att värma upp kycklingen genom att lägga den på en plåt i ugnen i 10-15 minuter tills den är uppvärmd igenom.
- Om du föredrar att baka kotletterna istället för stekning av stekpanna: Följ alla stegen för att belägga kycklingen, grädda sedan i en 425˚F-ugn i cirka 22-25 minuter tills de är kokta igenom. De kommer inte att vara lika krispiga/gyllenbruna, men kommer fortfarande att smaka gott.
- Att skära ner på prep, Hoppa gärna över en av vinaigrettes. Om du bestämmer dig för att bara göra en av dem, dubbla mängderna så att du har tillräckligt.
- Ett annat sätt att skära ner Prep är att använda butiksköpta pesto istället för den hemlagade pesto vinaigrette!
- För att maximera effektivitetenfå din broccoli -rostning och quinoa -matlagning innan du lagar kycklingkotletterna. På detta sätt kommer allt att göras ungefär samtidigt.
- Måltid förbereder det! Eftersom detta recept har många komponenter är det bäst för måltidsförberedelser.
