side view of garlic herb butter fan rolls.

Vitlök örtfläktrullar

Dessa smöriga, garlickiga örtfläktrullar är supermjuka, flagniga och absolut läckra! Pull-Apart-lagren fångar så mycket smak i varje bett. Prova dessa som en sidorätt för semestern eller något speciellt tillfälle.

Dessa vitlöks örtfläktrullar är definitivt ett speciellt tillfällerecept, men de är helt fantastiska. Vi sprider rostad vitlök och gräslöksmör mellan varje flagnigt lager av rullen, du kan dra isär lagren och få så mycket smak i varje bett.

Dessa är ganska tidskrävande, men för det mesta är helt händer av. Du måste bara låta rullarna stiga två gånger, varför receptet tar så lång tid! Som sagt, dessa är 100% värda ansträngningen.

Prova dessa för Thanksgiving eller jul! De är säkert en hit.

Vitlök örtfläktrullingredienser

Vy av ingredienser för vitlöks örtfläktrullar.

För rullarna

  • Mjölk: Helmjölk är bäst i det här receptet. Se till att den värms upp till 110-115˚F innan du lägger till jäst.
  • Socker: Hjälper till att aktivera jäst och smaker degen.
  • Jäst: Det här receptet kräver omedelbar jäst, men du kan också använda aktiv torr jäst.
  • Smör: Osaltad är bäst.
  • Ägg: Du behöver ett helt ägg och en äggula.
  • Mjöl: Vi använder allt mjöl i det här receptet.
  • Salt: Vi använder kosher salt – du behöver en hel del för att se till att dina rullar har mycket smak. Om du använder bordsalt eller fint havssalt kanske du vill använda lite mindre.

För vitlöksmör

  • Smör: Saltade eller osaltade verk här.
  • Vitlök: Vi steker ett helt vitlökhuvud för detta recept.
  • Örter: Vi använder gräslök, men känn dig fri att använda en blandning av örter eller en annan ört, som persilja, rosmarin eller timjan.

Hur man gör detta vitlöks örtfläktarrecept

Prep: Förvärm ugnen till 400˚F.

Steg 1: I en liten kastrull, värmmjölk och socker till 110-115˚F. Se till att det inte är varmare än 120˚F, strö sedan jästen över toppen och låt sitta i cirka 10 minuter tills jästen är skummig.

Steg 2: Tillsätt äggen och smält smör i skålen med en stativblandare och visp i några sekunder. Tillsätt mjölk/jästblandningen, saltet och mjölet.

Steg 3: Blanda tillsammans med en spatel tills den bildar en raggig deg, använd sedan degkroken och vrid din mixer till medelhög hastighet. Knåda i cirka 5 minuter, tills degen mestadels är slät och studsar tillbaka när du trycker på den.

Forma degen till en boll, placera i en smord skål, täck och låt stiga på en varm plats i 90 minuter tills degen fördubblas i storlek.

Steg 4: Skiv upp toppen av vitlökens huvud för att avslöja kryddnejlikorna och lindas tätt i aluminiumfolie. Stek vitlök i en timme tills kryddnejlarna är gyllenbruna och mycket mjuka. När vitlök är klar rostning, låt svalna något och pressa sedan ut all vitlök ur kryddnejlikorna i en skål och mos med en gaffel.

Vispa ihop det smälta smöret, rostad vitlök i en skål och lägg åt sidan.

Steg 5: Ta bort degen från skålen och slå ner den. Dela degen i 2 lika stora bitar.

Rulla ut hälften av degen till en rektangel cirka 16 x 13 tum. Trimma kangens kanter i perfekt raka linjer för att bilda en 15 x 12 tum rektangel.

Steg 6: Skär degen i 6 2,5-tums remsor (skär på den långa, 15 ”sidan) med en pizzaskärare eller kniv. Lämna en remsa av degen orörd och borsta sedan de andra 5 remsorna med vitlökssmöret. Du behöver inte mycket-precis tillräckligt för att täcka remsan i en tunn skikt hela vägen till kanterna.

Stapla remsorna på degen och placera den vanliga remsan på toppen. Skär i 2-tums rektanglar med en vass kniv. Se till att klippa rakt igenom degen så att du inte komprimerar skikten. Upprepa med den andra hälften av degen för att göra 12 totala rullar.

Steg 7: Placera varje fläktrulle i en smord muffinsburk, skär sidan uppåt. Täck och låt stiga på en varm plats i 60-90 minuter. Under tiden förvärms ugnen till 350˚F.

Fläkt rullar i muffin tenn innan bakning.

Steg 8: När rullarna är klara stiger, överför du till ugnen och baka i 16-18 minuter tills de börjar bli gyllenbruna på toppen. Så snart rullarna kommer ut ur ugnen, borsta med mer vitlöksmör (du måste smälta smöret igen i mikrovågsugnen innan du gör detta). Låt svalna något och njut sedan!

Vad man ska servera med vitlöks örtfläktrullar

Servera dessa vitlöks örtfläktrullar längs andra hjärtliga sidorätter som:

  • Krispiga stekpotatis
  • Rakad Bryssel Sprout sallad med kanderade pekannötter
  • Rostade morötter med grön gudinna feta dopp
  • Lök tatin
  • Burrata, prosciutto och rött vin tappade päron sallad

Utrustning

En silikonbakningsmatta med ett rutnät är oerhört användbart för att göra dessa fläktrullar. Det är den perfekta ytan för att rulla ut degen, och du kan använda mätningarna på mattan för att säkerställa att du rullar och skär allt till rätt storlek. Vi använder det hela tiden för våra bakrecept!

En termometer hjälper dig att se till att din mjölkblandning inte är för varm eller kall, som båda kan påverka jäst.

Dessa nonstick muffinsbehållare är det bästa vi någonsin har använt! Vi fett fortfarande burkar bara så var säkra, men vi har aldrig haft några problem med att hålla fast.

Vy av vitlöks ört smörfläktrullar.

Lagring

Låt fläkten rullar svalna helt och förvara sedan i en lufttät behållare vid rumstemperatur i 2 dagar. För längre förvaring, håll dem i kylskåpet i 5 dagar.

Du kan också lagra dessa i frysen i ungefär en månad. För att värma frysta rullar, placera rullarna i en 300˚F -ugn i cirka 20 minuter tills den värms igenom.

  • Gör framåt: Följ stegen i detta recept genom steg 11, när du klipper de staplade rullarna. Placera i en smord muffin, täck och kyl över natten. På morgonen, ta rullarna ur ugnen och ta till rumstemperatur, låt dem sedan stiga en timme på en varm plats innan de bakar.
  • Använd inte mjöl när du rullar ut degen. Det finns tillräckligt med smör i den här degen att den inte ska hålla sig till vilken yta du rullar ut på. (För bästa resultat föreslår vi att du använder Silpat.) Om du hamnar med mjöl på ena sidan av degen, kommer inte remsorna att följa ordentligt samman.
  • Om dina rullar börjar bruna för tidigt i ugnentäck toppen med aluminiumfolie ungefär halvvägs genom bakning.
  • Använd en vass kniv för att klippa rullarna när de är staplade. Om din kniv är för tråkig kan den komprimera skikten, och de kommer inte att fläktas ordentligt när du bakar.
Sidovy av vitlöks ört smörfläktrullar.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.