Overhead view of mini dutch baby pancakes on a platter filled with blueberry lemon compote.

Mini Dutch Baby Pancakes With Blueberry Lemon Compote

Dessa mini-holländska babypannkakor är gjorda i en muffinsplatta istället för en stor stekpanna för en bitstor frukostbehandling med den mest utsökta blåbärens citronkompote påfyllning! Detta är ett mycket enklare sätt att betjäna en holländsk babypannkaka för underhållande (eller större familjer) och du kan fylla dem med nästan vad som helst.

Holländska babypannkakor, även ibland kallade tyska pannkakor, Bismarck eller Hootenanny, liknar en popover eller en Yorkshire-pudding, med en egy, vaniljsåsliknande inre, något skarpa kanter, lite mer sötma och de karakteristiska puffade kanterna.

Jag älskar ett klassiskt holländskt barn, men det är inte den enklaste maträtten att tjäna till en stor publik. Tillverkad i en muffinburk är mini -versionen mycket mer mångsidig för underhållande och puffar fortfarande perfekt!

Vi älskar att tjäna vårt med en enkel 4-ingrediens blåbärs citron lönnkompot, men du kan verkligen använda all sylt eller fruktfyllning. Strawberry rabarber sylt skulle vara ett annat bra val för våren eller päronkompott för hösten.

Om du är värd för en stor brunch, servera dessa upp tillsammans med andra stora batchfavoriter, som en Sheet Pan Frittata och en riktigt bra fruktsallad.

Det är absolut nödvändigt att få dina kylda ingredienser (mjölk och ägg) till rumstemperatur innan du gör smeten. Du kan göra dessa icke -arv med full fett havremjölk och smör från nondairy, men i vilket fall som helst måste det vara vid rumstemperatur om du vill ha den perfekta stigningen och en lätt, fluffig konsistens.

Vy av ingredienser som behövs för en holländsk babypannkaka.

Steg-för-steg instruktioner

Steg 1: Förvärm ugnen till 425˚F. Placera muffinsplanen i ugnen medan den värms – den måste vara super varm när du lägger till smeten. Du har de bästa resultaten med en nonstick muffin tenn.

Steg 2: Tillsätt alla (rumstemperatur) ingredienser till en mixer och blanda tills den är helt slät. Låt smeten vila medan ugnen förvärms.

Steg 3: Tillsätt alla kompoteingredienser i en liten kastrull och bring till en sjuda, reducera sedan värmen till låg och koka i 8-10 minuter, tills det är något förtjockat. Ta bort från värmen och låt den svalna medan du bakar pannkakorna.

Steg 4: Ta försiktigt bort den uppvärmda muffinen från ugnen och tillsätt lite mindre än 1 tesked smör till varje tenn. Fyll omedelbart varje tenn ungefär halvvägs med smeten och återgå sedan till ugnen så snabbt som möjligt.

Steg 5: Grädda i 12-15 minuter tills kanterna är gyllenbruna och mycket puffiga. När du tar bort dem från ugnen börjar de tömma (och det är helt normalt!). Låt dem svalna i några minuter i pannan, ta sedan bort och servera varma med kompottet. Mer citronskal och pulveriserat socker är helt valfria.

Lagringstips

Holländska babypannkakor äts definitivt bäst direkt, men om du har några rester (osannolika – de är för läckra!) Kommer de att hålla i en lufttät behållare i kylen i cirka 5 dagar.

Se till att lagra kompoten separat så att de inte blir fuktiga. Kompottet kommer att hålla i en lufttät behållare i kylen i ungefär en och en halv vecka.

Att värma upplägg dem tillbaka i muffinsplanen i en 300 ° Fven i cirka 5 minuter tills de värms igenom.

45 graders vinkelvy av mini -holländska babypannkakor på en tallrik fylld med blåbärs citronkompott.

Om du är på en blåbärspark just nu, prova blåbär bakad havregryn för vardagar frukost!

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.