Denna krämiga gurka ärtsallad är uppfriskande och läcker. Den kombinerar vårprodukter som ärter, gurkor och rädisor med en krämig och tangy feta och grekisk yoghurtbaserad förband som är full av färska örter som dill och gräslök. Det är den perfekta salladen att göra för påsk eller något vårtillfälle.
Det bästa av allt, det är oerhört enkelt att göra och samlas på cirka 15 minuter. Skiv bara upp dina grönsaker, blanda upp din förband, släng, servera och njut!
Det viktigaste elementet i denna sallad är dess friskhet! Du får massor av crunch från gurkor och socker snaps, en touch av sötma från ärtorna och en touch av peppig smak från rädisan. När det är möjligt, använd de färskaste grönsakerna du kan hitta och färska – inte torkade – örter.
Ärtorna är ett undantag – fryst är helt bra. Om du använder frysta ärtor, koka dem enligt paketets anvisningar och skölj sedan under superkallt vatten för att svalna dem snabbt.
Denna friskhet fungerar riktigt bra tillsammans med den krämighet och tanginessen i förbandet, som kombinerar grekisk yoghurt och mayo med en medley av färska örter och lite citronsaft. Om du känner att din förband inte är tillräckligt krämig, kan du gärna lägga till en annan matsked eller två yoghurt. Massor av fetaost lägger till den saltighet som denna sallad behöver.
Om du vill göra denna salladmejerifri eller vegan kan du definitivt använda din favorit yoghurt, vegan mayo och växtbaserad feta. Eller bara lämna osten helt.
Detta är vår perfekta vårsida sallad, men om det inte är riktigt i din gränd, kolla in vår populära grekiska kikärtssallad eller denna hackade morotsallad! Om du gör denna sallad till påsk, glöm inte våra jordnötssmör påskägg till efterrätt.
Steg-för-steg instruktioner
Steg 1: Till en liten blandningsskål, tillsätt yoghurt, mayo, dill, gräslök, vitlök, citronsaft, salt och peppar.
Steg 2: Vispa ihop tills alla ingredienser är jämnt införlivade i en relativt slät förband.


Pro tips: För att se till att dina grönsaker skivas till samma tjocklek föreslår vi att du använder en mandolin. Var bara försiktig, det är väldigt enkelt att skära handen, så vi använder alltid en skuren handske eller en handskydd!
Steg 3: Till en stor salladskål, tillsätt gurkor, ärtor, socker snap ärtor och rädisor och feta.
Steg 4: Topp med förbandet, att smaka och släng sedan för att kombinera. Servera omedelbart och njut!


Lagringstips
Du vill lagra denna sallad i en lufttät behållare i kylen, där den kommer att hålla i cirka 3 dagar. Dock, Denna sallad smakar definitivt bäst under de första 24 timmarna. Efter det kommer grönsakerna att börja förlora sin skarpa.
Vi rekommenderar att du tar ut det från kylen cirka 30 minuter innan du njuter och ger salladen en bra kast innan du äter.

Om du älskade denna sallad kan du prova denna björnbär, avokado och ruccula sallad med en lime mynta vinaigrette nästa!