Tänk på hur din favoritfrukt luktar. Är det sött? Kanske blommor? Om dess lukt är trevlig är det verkligen inte den tropiska frukten som är full av kalium och magnesium men svårt för näsan att älska. (Lyckligtvis, om du kan komma förbi dess stink, är dina smaklökar i överraskning.) Frukten, kallad durian, erbjuder en uppfriskande blandning av sötbittersmak trots dess svavellukt. (I grund och botten är det inte allt dåligt, även om det ser ovanligt ut med sin robusta, spiky skall.)
Durian har alla framställningar av en näringsmässig guldgruva från en hjärtskyddande synvinkel. En enda kopp durian ger 1 060 milligram kalium, 72,9 milligram magnesium och 9,23 gram fiber. Var och en av dessa näringsämnen har fått ett rykte för att minska blodtrycket på något sätt, vilket gör Durian värt ansträngningen att hitta eftersom det kan vara svårt att källa i USA.
Tänk till exempel på den positiva effekten som kalium kan ha på ditt blodflöde. När ditt natrium börjar bli för högt arbetar kalium för att ta bort överskottet som ett sätt att förhindra obalans av elektrolyter i kroppen. Det är att önska, för för mycket natrium har anslutits till högt blodtryck. Följaktligen, när du konsumerar mat med kalium, som durian, kan du ha en enklare tid att upprätthålla ett hälsosammare blodtryck.
Näringsmässiga fördelar av en skarp behandling
Magnesium kan påverka blodtrycksavläsningarna. Som en granskning 2017 i American Journal of Clinical Nutrition hittades, individer med icke-kontinuerliga och insulinrelaterade förhållanden som tog extra magnesium (mellan 365 och 450 milligram) upplevde dagligen droppar i deras blodtrycksavläsningar. Även om den exakta mekanismen för resultatet inte var tydlig, antog granskarna att det kan bero på hur magnesium underlättar motståndet hos blodkärl på olika sätt.
Fiberen i durian kan också vara bra för ditt blodtryck. Enligt en 2024 -översyn i hypertoni är det möjligt att sänka systoliska och diastoliska blodtrycksavläsningar med 2,8 respektive 2,1 millimeter kvicksilver (MMHG) genom att äta ytterligare fem gram fiber varje dag. Och en kopp durian ger dig nästan dubbelt så mycket. Ändå kanske du undrar om allt detta samtal om kalium, magnesium och fiber är bara teoretiska – men forskningen är där saker blir lite klibbiga.
Ojämna kliniska fynd trots en näringsrik profil
Även om Durian har alla öronmärken av en typ av frukt som kan få ner blodtrycket, har det inte alltid utfört i kliniska miljöer. Till exempel tittade en studie 2016 i International Journal of Food Properties på blodtryckseffekterna av högdos och låg dos durianförbrukning. Låga doser av durian verkade inte vika blodtryck, medan höga doser tog upp blodtrycksavläsningar.
I en studie 2018 i Sains Malaysiana upplevde hypertensiva råttor som fick en låg dos durian kött ett mycket litet dopp i blodtrycket. Men råttorna som administrerades högre doser visade förhöjt blodtryck. I slutändan ansågs låga doser av Durian vara säkra för hypertensiva råttor.
Slutligen undersökte ett 2020 -papper i den indonesiska Journal of Global Health Research de funktionella och skyddande fördelarna med Durian. Baserat på resultaten från 18 studier tycktes Durian inte ha någon effekt på blodtrycket hos personer med normalt blodtryck (här är hur en normal blodtrycksnivå ser ut) men kunde höja blodtrycket hos dem med befintlig hypertoni.
Förvirrande? Komplicerad? Ja, men du behöver inte ge upp durian; Det är fortfarande i sig näringsrikt. Du kanske bara inte kan lita på det för att få ner ditt blodtryck. Snarare, behandla durian som ett möjligt tillägg till din hjärtfriska diet, liksom en ny upplevelse för dina sinnen.