Med en lätt kryddad jordgubbsdatumfyllning och en läcker, mjuk, subtilt söt fullkornsdeg, är dessa hemlagade jordgubbsnäringstänger så mycket bättre än butiksköpta! Dessa är låga i tillsatt socker, men ändå supertillfredsställande och bra för att gå på snacks.
Det här receptet är en del av vår bättre än butiksköpta serie, där vi återskapar populära butiksköpta snacks från grunden.
För några månader sedan delade vi vårt recept för hemlagade fig Newtons och har inte slutat prata om dem sedan. De är perfekt kryddade, med en jammy fikonfyllning och den mest läckra, mjuka och smuliga kakan som vi bara inte kan få tillräckligt med!
Nu när jordgubbar är under säsongen, tänkte vi att vi skulle prova en liknande jordgubbsversion baserad på en klassisk nutrigrainbar, och de visade sig ännu bättre än vi förväntade oss. Om jag är ärlig gillade jag aldrig butiksköpta nutrigrain-barer, men det är verkligen något speciellt. Varje gång vi gör dessa är hela partiet borta inom 48 timmar!
Datum hjälper till att tjockna fyllningen så att den inte sätter ut medan den bakar, och de lägger också till naturlig sötma. Medjool -datum är det bästa alternativet – de är mjukare och har en rikare karamellsmak än andra sorter.
Kryddad rom och några markkryddor ger massor av extra smak till fyllningen. Alkoholen kokar ut, men om du är orolig, känn dig fri att underr rummet med vatten istället.
Helkornsdegen är superlätt att tillverka. Den svåraste delen är att få utformningen rätt, men med lite tålamod kommer de att visa sig perfekt varje gång!

Om du älskar att göra dina egna snacks från grunden, prova våra hemlagade jordgubbar eller brunt socker kanelpoptertar, våra hemlagade cheez dess eller våra hemlagade fruktsnacks nästa.
Steg-för-steg instruktioner
Steg 1: Tillsätt båda mjölar, brunt socker, bakpulver och salt till en matprocessor och puls för att kombinera.
Steg 2: Tillsätt det kalla kubiga smöret och pulsen några gånger tills bitarna är ärtstora och jämnt införlivade.


Steg 3: Tillsätt vaniljextraktet och cirka ¾ av den vispade äggblandningen. Fortsätt pulsera tills degen samlas. För att testa om den är klar trycker du på degen mellan fingrarna – den ska hålla sig ihop utan att smulas (men den borde inte vara för våt och klibbig). Om det fortfarande är för torrt, tillsätt mer ägg i små steg tills det når rätt konsistens.
Steg 4: Forma degen till en rektangel, linda sedan degen i plastfolie och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar.


Steg 5: Tillsätt alla fyllningsingredienser i en liten kastrull och rör om. Ta till en sjuda, reducera sedan värmen till låg och låt den koka upptäckt i cirka 15 minuter tills blandningen är förtjockad under omrörning med några minuter. Vätskan ska helt avdunsta och den bör inte längre bubblas. Det ska se ut som en tjock pasta.
Steg 6: Ta bort från värmen och låt svalna något, överför sedan till en matprocessor eller mixer och blanda tills de mestadels är jämn. Överför blandningen till en rörpåse med en rund spets.



Steg 7: Dela degen i en lätt mjöl yta i fyra lika stora bitar. Rulla varje bit deg till en 3 ”-4” lång cylinder och rulla sedan in i en 9 ”lång x 4” bred rektangel med en bänkskrapa för att hjälpa till att kvadratera upp sidorna.


Steg 8: Rör två remsor av fyllning sida vid sida ner i mitten av degen (längd), vilket lämnar en liten marginal i varje ände av kakan så att den inte syser ut när du bakar.
Steg 9: Vik varje sida av degen över fyllningen, kläm sedan ner sömmen och ändarna stängda med fingrarna. Vänd över stocken och rulla mycket försiktigt med en rullande stift för att platta ut kakan och platta sömmen.



Steg 10: Överför försiktigt stockarna sömmen ner till en bakplåt med pergamentpapper. Grädda vid 350˚F i 18-22 minuter tills botten är lättbrun. Låt svalna helt och skiv sedan varje log i 4 kakor.


Lagringstips
Du kan hålla dessa lagrade i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 5 dagar, eller i kylskåpet i 2 veckor. De är ännu bättre den andra dagen när de mjuknar upp lite mer!
Du kan också frysa dessa i upp till 6 månader. Vi föreslår att du fryser dem (åtskilda) på en arkpanna tills de är fast och sedan övergår till en frys säker väska eller behållare så att de inte håller sig ihop. Avfrostning över natten i kylen eller vid rumstemperatur.

Vad bakar du nästa … hemlagade graham -krackare eller copycat jordnötssmör ritz crackers?