Overhead view of rice crackers on a cooling rack.

Hemlagade riskakor

Om du någonsin har undrat vad du ska göra med härdat, rester ris, är svaret enkelt: Gör dessa super enkla hemlagade riskakor! Allt du behöver är kvar ris och några andra skafferi för att göra dessa supertunna, krispiga och läckra hemlagade riskakor.

Vi letar alltid efter att göra snacks hemma, och för sätt att använda mat som vanligtvis kastas ut, och dessa krackare kontrollerar båda dessa lådor! De är mycket som de tunna riskakorna du skulle få i butiken, men de är ännu bättre än butiksköpta eftersom de kostar nästan ingenting att göra.

Om du vill kolla in några andra kex från våra bättre butiksköpta serier kan du prova dessa hemlagade rosmarin olivoljekakor eller våra hemlagade cheez-dess.

Steg-för-steg instruktioner

Steg 1: Förvärm din ugn till 350˚F / 175˚C. Till tillsätt ris, vatten, olja, salt och risvinäger (valfritt) till skålen med din matprocessor. Låt den springa i 30 sekunder till en minut, skrapa sedan ner sidorna och fortsätt bearbeta tills din cracker -deg börjar bilda bollar som börjar virvla runt processorn.

Du vill att det ska känna sig som en deg, inte en våt pasta. Om det känns för vått, tillsätt mer torrt ris, och om det känns för smuligt, tillsätt mer vatten.

Steg 2: Skrapa degen ur matprocessorn med en spatel på en ~ 11 ”x16” flexibel bakmatta. Du kan också använda en bit pergamentpapper ovanpå en skärbräda om du inte har en bakmatta. Placera en bit plastfolie som är i samma storlek som bakmattan ovanpå degkulan.

Rulla försiktigt ut degen till en rektangel som nästan täcker ytan på din bakmatta. Det borde vara ganska tunt, någonstans mellan ⅛th och 1/16: e tum.

Steg 3: Skär dina kex i cirklar med en kakskärare. Vårt är ungefär 2 ”i diameter. Skala försiktigt krackarna från bakmattan och flytta dem till en pergamentfodrad bakplåt. Kombinera, rulla igen och klipp alla rester du har kvar.

Strö kosher salt och sesamfrön över kexen och baka i 15-18 minuter tills krackarna är skarpa och några av dem börjar utveckla gyllenbruna fläckar.

Låt dina knäckare svalna helt innan du njuter!

Överheadvy av riscracker i handen.

Hjälpsamma tips

  • Beroende på hur våt ditt ris är, vill du justera mängden vatten du lägger till matprocessorn. Ris som är ganska hårt och crusty kommer att behöva minst 2 matskedar, medan ris som är ganska vått kanske inte ens behöver vattnet alls.
  • Vi rekommenderar definitivt att du använder en silikonbakningsmatta, eftersom du lättare kan fälla den så att du lättare kan ta tag i kanterna på krackarna.
  • Se till att du lägger plastfolan ovanpå degen, annars kommer det att bli svårt att rulla den tunt.
  • Du vill placera dessa kex i en lufttät behållare så att de förblir skarpa.
Vy av flera riskakor i en skål.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.