Dessa dill- och feta kycklingköttbullar upprepas alltid i vårt hus. De är läckra som rester i en spannmålskål eller ovanpå en grekisk sallad, eller serveras helt enkelt med Orzo och en dillyogurtsås! De är måltidsvänliga, snabba och enkla att göra (redo på under 45 minuter) och packade med protein.
Vi är på uppdrag att dela mer av våra favorit enkla veckontertrecept som en del av vår nya sociala medieserie: enkla måltider för upptagna människor. Jag hade bara ett barn för några månader sedan, och det är svårare än någonsin att laga näringsrika middagar, så vi vill dela recepten som vi går tillbaka till om och om igen när vi är för trötta för något komplicerat.
Dessa dill och feta kycklingköttbullar är en av min mans favoriter. Köttbullblandningen är bara 8 ingredienser (mestadels skafferi!) Och den kommer samman utan någon krångel på mindre än 45 minuter.
Vi gillar att servera dessa med kokt orzo och en enkel yoghurtdillsås (liknande Tzatziki, men utan gurken). De är också läckra som en toppning för vår tahini pasta eller denna citron, Herby White Bean Artichoke Sallad. Om du inte är på humör för pasta, gör enkla örter rostade potatis en perfekt följeslagare.
Rester är bra för att lägga till en snabbkornskål eller bara äta som det är!
Känn dig fri i magert nötkött eller kalkon istället för kyckling för köttbullarna. För att göra dessa glutenfria, använd dina favoritglutenfria brödsmulor.
Steg-för-steg instruktioner
Blanda i en stor skål noggrant ihop kycklingen, feta, dill, salt, vitlökspulver, peppar, brödsmulor och ägg tills de är väl kombinerade.


Använd en 2-tablesheson cookie degskopa, del i köttbullar och använd händerna för att rulla till en slät boll.
Pro Tip: För att förhindra att köttbullblandningen klibbar fast vid händerna och skopan, spraya både händerna och skopan med nonstick kokspray (vi gillar denna avokadoolja en) varje 5-10 köttbullar, så snart du märker någon klibb.
Överför till bakplåten fodrad med pergamentpapper. Grädda i 20-25 minuter vid 400 ° F, tills köttbullarna är ljusgyllda på botten och kokas igenom i mitten.


Medan köttbullarna är i ugnen, koka orzo enligt paketinstruktioner. Vispa ihop alla ingredienser för yoghurtdillsås. Smaka och justera efter önskemål.


Servera köttbullarna med orzo och yoghurt dillsås. Njuta!
Lagringstips
Förvara rester av köttbullar i en lufttät behållare i kylen i 3-5 dagar.
Fryslagring: Låt köttbullarna svalna helt, lägg sedan på ett enda lager (inte vidrör) på en arkpanna med pergamentpapper och frys tills det är fast. Överför till en frys säker behållare eller plastpåse och frys i upp till 3 månader. Avfrostning över natten i kylen innan du värmer upp.


