Krämig, ostliknande, kryddig, fyllning-denna buffel kycklingchili är den perfekta mysiga, en-pottets höstmåltid! Det är så lätt att göra på cirka 45 minuter, och det är alltid en hit. Du kan justera kryddnivån till din preferens för att göra det barnvänligt.
Detta är förmodligen kontroversiellt, men om jag är ärlig väljer jag alltid en kycklingchili framför nötkött. När det är denna Buffalo Chicken Chili! Den har en krämig, rik, absolut läcker buljong, massor av protein från strimlad kyckling, vita bönor och precis rätt mängd krydda.
Denna chili är alltid en enorm hit bland vår familj och vänner, och nästan alla går tillbaka i några sekunder. (Så om du vill ha rester kanske du vill göra en dubbel sats!)
Ännu bättre, den är gjord i en kruka och den är klar på cirka 45 minuter. Det är tillräckligt enkelt för en vecka, men det är också ett bra recept att göra på en lat söndag. Det är också alltid en hit för speldagen eller skräddarsydd!
Du kan justera kryddnivån till din preferens genom att lägga till mer eller mindre buffelsås. Om du vill att denna chili ska vara barnvänlig (eller om du är känslig för krydda) föreslår vi att du börjar med bara ¼ kopp buffelsås och smak innan du lägger till mer.
När kycklingen är tillagad tar vi bort den och puré buljongen (med en nedsänkningsmixer) innan vi tillsätter den strimlade kycklingen, bönorna, grekisk yoghurt och ost. Det gör en superkrämig, rik, absolut läcker chili, men du kan hoppa över det steget om du föredrar en chunkier chili.

Steg-för-steg instruktioner
Värm avokadoolja i en stor soppkruka på medelhög värme. Tillsätt lök och sauté i 2-3 minuter, tillsätt sedan vitlök och selleri och fortsätt att laga mat i ytterligare 2-3 minuter.


Rör i mjölet och saltet och låt det koka i några sekunder, tillsätt sedan kyckling, buffelsås, tomater och kycklingbuljong. Rör om och koka sedan upp. Täck och minska värmen till låg. Simma i ~ 20 minuter tills kycklingen är tillagad.


Ta bort kycklingen och använd två gafflar för att strimla den. Valfritt: För en krämigare chili (min preferens), använd en nedsänkningsmixer för att blanda buljongen. Du kan lämna den så chunky eller så smidig som du vill.


Tillsätt tillbaka i den strimlade kycklingen, bönor, yoghurt och ost och fortsätt att laga mat i ytterligare 5 minuter innan servering. Valfritt: Topp med mer ost, gräddfil och avokado.


Lagring och serveringsinstruktioner
Låt chilin svalna helt innan du överförs till en lufttät behållare. Förvara i kylen i 3-5 dagar.
Alternativt, Du kan frysa denna chili i upp till 3 månader. Låt det avfrostas över natten i kylen, värma sedan upp den i en kruka på spisen, omrörning ofta tills den värms igenom. Du kan behöva lägga till extra buljong för att lossa den.
När det gäller servering gillar vi att toppa vår med extra strimlad ost, en dubbla gräddfil eller vanlig grekisk yoghurt och skivad avokado. Du kan också toppa den med tortillachips, tärnad lök eller jalapeños. Det är också läckert med en sida av majsbröd!

Om du älskar soppsäsongen så mycket som vi gör, prova vår pumpa chili nästa.

