Du har säkert snabb inlagd lök, eller kanske till och med kål, men har du någonsin gjort snabba inlagda äpplen? Inlagda i äppelcidervinäger med värmande kryddor som kanel, svartpeppar, kardemumma och stjärnanis, dessa är en läcker höstkrydda, perfekt att lägga till smörgåsar, charkuteribrädor, sallader och mer.
Vi älskar att göra snabba pickles (visste du att du kan göra dem med nästan vilken grönsak som helst?). Det är så enkelt att vispa ihop en snabb sats (det tar vanligtvis bara cirka 10 minuter!) och de håller vanligtvis i ungefär en månad i kylen.
Äpplen är perfekta för snabb inläggning – de är krispiga, krispiga och passar perfekt med äppelcidervinäger och varma kryddor. Vi använder kanel, stjärnanis, kardemumma, kryddpeppar, pepparkorn och senapsfrön.
Vi använder äppelcidervinäger (en naturlig kombination här!), men du kan också använda destillerad vit vinäger om så önskas.
Socker är viktigt för att balansera ut smaken (annars blir de för vinaktiga). Vi gillar att använda honung för smak, men vanligt eller farinsocker fungerar också. Du kan till och med använda lönnsirap för en starkare smakprofil.
Om du föredrar att gå lättare på kryddor, använd en mindre kanelstång, bara en stjärnanis och 2 kardemummaskidor.
Steg-för-steg instruktioner
Tillsätt äppelcidervinäger, vatten, honung, salt, pepparkorn, senapsfrö, kanelstänger, hel stjärnanis, kardemumma och kryddpeppar i en kastrull på medelvärme. Värm upp och rör om tills honungen är upplöst och blandningen är varm, men inte kokande. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.

Nyckeln till detta recept är att tunt skiva äpplena (¼-1/8-tums tjocka). Det är viktigt att alla har samma tjocklek. Istället för att använda en kniv tycker vi att det är så mycket enklare att använda detta Zwilling Z-Cut Slicer Attachment som passar direkt ovanpå våra Fresh & Save-skålar! (Se bara till att använda en skärtålig handske för säkerhets skull.)
Lägg äppelskivorna i en stor skål, behållare eller stor burk (du behöver något med lock). Vi använder våra Zwilling Fresh & Save Vacuum Seal-skålar för allt som har med måltid att göra! Vakuumförseglingen håller maten fräsch upp till 5 gånger längre, och jag att du kan förbereda och förvara mat i samma skål. (Färre disk att rengöra är alltid en bonus!)


Häll saltlaken över äpplena och se till att de är täckta. Lägg locket ovanpå och förslut. Förvara i kylen.
De är redo att användas så fort som några timmar senare, men du kan förvara dem i kylen i upp till en månad.


Används för snabbinlagda äpplen
Vår favorit användning är att lägga till dem i en smörgås med fullkornssenap, vit cheddarost, kalkon och ruccola. Så läcker höstlunch! (Det är särskilt bra tillsammans med vår rostade röd paprikasoppa.)

De är också ett bra tillskott till sallader, spannmålsskålar, charkuteribrädor eller bara för mellanmål. Snabbt inlagda äpplen passar särskilt bra med cheddar, gouda eller brie.
Hacka dem och lägg till kyckling- eller tonfisksallad för extra känsla. Du kan också använda inläggningslaken i vinägretter och marinader för extra smak!

