Denna pumpasoppa är en krämig och läcker blandning av currypulverkryddade rostade grönsaker och rik kokosmjölk. Allt får plats på en plåt och sedan blandas det på mindre än 5 minuter för en smakrik, hands-off höstmåltid.
Serveras inuti en pumpa och toppad med rostade pumpafrön, det är extra speciellt för Thanksgiving eller höstens underhållande! Denna soppa råkar också vara naturligt vegansk.
Vårt favoritsätt att göra soppa på är genom att lägga allt i en plåt med kryddor, rosta tills grönsakerna är mjuka och sedan lägga allt i en mixer med uppvärmd buljong.
En av våra läsarfavoriter genom tiderna är den här rostade rödpepparplåtsoppan (toppad med grillade ostkrutonger!), så vi tänkte att en mysig, höstgrönsaksfokuserad version var på sin plats! Om du är i behov av en extra dos av grönt, men denna Super Green Sheet Pan Soup bör vara nästa upp i din rotation.
Detta recept är lätt att anpassa. Du kan använda nästan vilken squash som helst – butternut, ekollon, kabocha eller till och med sötpotatis. Vår absoluta favorit är honungsnöt – den är lite sötare och mer smakrik än butternut, och vi har njutit av det hela hösten!
Vi blandar ihop vår egen curryinspirerade kryddblandning till den här soppan, men om du hellre vill använda en butiksköpt blandning går det alldeles utmärkt. Eller, om du vill hålla smakprofilen lite enklare, kan du hålla den till lite salt, vitlökspulver, lökpulver och en nypa cayenne för värme.
Naturligtvis är det helt valfritt att servera dessa i pumpaskålarna. Men det är extra roligt! Och det ger dig bonuspoäng på Thanksgiving-middagen.
Tänk på att det här receptet bara gör 2 pumpaskålar, eftersom vi bara använder köttet från 2 pumpor i själva soppan. Om du vill servera fler än 2 pumpaskålar måste du rosta ytterligare pumpor.
Du kan spara det rostade pumpaköttet från de extra pumporna och puréa det till hemmagjord pumpapuré! Använd den i vår krämiga pumpa-orzo eller vår hemgjorda pumpasylt (detta är en fantastisk semesterpresent!).

Steg-för-steg-instruktioner
STEG 1: Skär av toppen av varje pumpa (cirka ⅔ uppåt) och gröp ur insidan. Separera fröna från fruktköttet och ställ fröna åt sidan. Lägg pumporna och topparna på en stor plåt. Ringla över olivolja och smaka av med salt och rosta sedan i 400˚F i 10-15 minuter medan du förbereder resten av grönsakerna.
STEG 2: Blanda salt, spiskummin, koriander, gurkmeja, lökpulver, vitlökspulver, kanel, muskotnöt, ingefära och cayenne i en liten skål.


STEG 3: Ta ut pumporna från ugnen. Tillsätt squash, morötter, lök, äpplen, pumpafrön och vitlök i plåten. Ringla olivolja jämnt ovanpå grönsakerna och strö sedan över rikligt med kryddblandningen. Återgå till ugnen och rosta i 40-45 minuter, tills squashen och morötterna är mjuka. Håll ett öga på pumpafröna, rör om dem var 15:e minut för att förhindra att de bränns.


STEG 4: När grönsakerna nästan är klara, värm grönsaksbuljongen och kokosmjölken i en liten kastrull på låg värme tills de är genomvärmda.
STEG 5: Ta ut plåten från ugnen och låt svalna något. Använd en sked för att ösa ut köttet från pumpan, lämna lite kött intakt på sidorna och botten för att bevara dess skålliknande form. Tillsätt pumpaköttet, squashen, morötterna, löken, äpplena, vitlöksklyftorna och buljong/kokosmjölksblandningen i en värmesäker mixer.
Mixa tills det är slätt (håll locket sprucket något medan du mixar). Beroende på volymen på din mixer kan du behöva göra detta i två omgångar. Smaka av och justera saltet efter önskemål.


STEG 6: Häll upp i pumpaskålar (eller vanliga skålar), toppa med de rostade pumpafröna och njut!

Våra bästa tips och tricks
- Skär grönsakerna och äpplena i större bitar så att de inte bränns vid under tillagningen.
- Om du inte har alla kryddor listade är det bara att byta ut hela kryddblandningen mot ett currypulver som du köpt i butik.
- Beroende på storleken på din mixer kan du behöva blanda ihop allt i två omgångar. Om så är fallet, se till att blanda de två satserna igen i en kastrull innan servering.
- När du mixar, se till att använda en värmesäker mixer och håll locket lite sprucket så att ångan kan strömma ut.
- Se till att ställa pumpafröna åt sidan och rosta dem med de andra grönsakerna. De är krispiga, läckra och perfekta för att toppa en krämig soppa!
- Lagring: Lägg i en lufttät behållare och förvara i kylen i 2-3 dagar. Du kan också frysa denna soppa och njuta av den inom 3-6 månader.

