Close up overhead view of croque monsieur bites on a platter.

Croque Monsieur Bites

Dessa läckra croque -monsieur -bitar är gjorda med smördeg, hemlagad béchamel, skinka och Gruyere och schweizisk ost. De är den perfekta enkla 2-biten aptitretare för alla tillfällen!

Om du letar efter ett jul- eller nyårsaftonrecept som säkert kommer att bli en hit kan du stoppa din sökning här. Dessa mini -smördegbitar har allt – de är krispiga, ostiga och Béchamel håller dem fuktiga och super smakfulla!

Det finns ett bageri/kafé nära oss som vi går till ganska ofta, och de gör skinka och ost croissanter som smakar precis som en croque monsieur i croissant form. Detta smakar precis som det, i mini -version!

Croque Monsieur biter ingredienser

Vy av ingredienser för Croque Monsieur Bites.

För béchamelsås

  • Smör och alla mjölmjöl För att göra rouxen, som är basens sås. Detta är viktigt för att se till att din sås är tjock och krämig.
  • Mjölk: Helmjölk är bäst, men 1% eller 2% kommer också att fungera här.
  • Dijon Mustard: För smak! Hoppa inte över det här.
  • Salt, peppar och en nypa muskotnötter

För montering

  • Smördeg: Varje smördeg kommer att fungera här, men för bästa kvalitet föreslår vi att du använder Dufour -smördeg. Det är gjord med riktigt smör och det skapar de mest krispiga, flagniga skikten.
  • Skinka: Detta recept är en stor användning för rester av skinkor från semestern. Eller bara köpa skinkad skinka och tärna den i mindre bitar.
  • Ost: Vi använder en blandning av strimlad Gruyere, schweizisk ost och parmesan för maximal smak och smältighet.
  • Färsk timjan: Valfritt för toppning.

Hur man gör detta Croque Monsieur Bites -recept

Prep: Förvärm ugnen till 400 ° F och spraya lätt en muffinsplatta med kokspray.

Steg 1: Rulla ut smördeg på en lätt mjöl yta i en 12×12-tums fyrkant.
Skär smördeg i 12 rektanglar. Placera en bit smördeg i varje muffinsplatta. Kyl medan du gör Béchamel.

Sous -baksrutt i muffinsplantan.

Steg 2: Värm smöret på medelhög värme i en liten kastrull tills det är skummigt. Sänk värmen till låg och tillsätt mjölet, visp i en minut, tills den är jämn.

Ström långsamt i mjölken, visp tills inga klumpar återstår. Vispa in dijon, salt, muskot och peppar. Fortsätt vispa över medium-låg värme tills såsen förtjockas, cirka 3 minuter. Såsen ska täcka baksidan av en sked. Låt svalna något.

Steg 3: Sprid 1 tesked Béchamel i botten av varje smördeg. Topp med ett tunt lager skinka, sedan ett lager ost. Sked i en annan 1 tesked béchamel, sedan ytterligare ett lager skinka och ost. Strö över färsk timjan.

Steg 4: Grädda i 22-24 minuter tills osten börjar brunt och smördeg är gyllenbrun runt kanterna. Låt svalna i 10 minuter innan du njuter.

Croque monsieur biter i muffinsbehållare efter bakning.

Lagring

Håll dessa croque monsieurbitar lagrade i en lufttät behållare kylskåpet i upp till 3 dagar. Värm dem i en 350˚F -ugn i cirka 10 minuter.

Du kan också frysa dem i 3 månader. Uppvärmning från fryst i en 350˚F-ugn i 15-20 minuter, eller tills den är uppvärmd.

Närbild över huvudet av Croque Monsieur Bite skär i hälften på en tallrik.
  • Använd en mini -muffinburk: För ännu mindre aptitretarebitar kan du göra dessa i en mini -muffin. Skär bara smördeg i mindre rektanglar (cirka 2-3 tum i diameter) och använd färre ingredienser per bit.
  • Om din béchamelsås blir för tjock, visp bara in ytterligare 1-2 matskedar mjölk för att tunna ut den.
  • Glöm inte att smörja dina muffinsbehållare lätt för att se till att smördeg inte fastnar. Vi använder också nonstick muffinsbehållare för att göra det extra enkelt.
Närbild över huvudet av Croque Monsieur Bites på ett tallrik.

klocka klockikonbestick bestickikonflagga flaggikonmapp mappikoninstagram Instagram -ikonpinterest pinterestikonfacebook facebookikonskriva ut tryckikontorg Squares -ikonenhjärta hjärtikonhjärta solid hjärtfast ikon

Linnea Bergström
Linnea Bergström
Med en utbildning i journalistik och en fascination för livsstilstrender strävar jag efter att omvandla komplexa berättelser till engagerande och tillgängliga historier. Varje artikel är för mig en möjlighet att väcka våra läsares nyfikenhet och tillföra en fräsch touch till deras vardag.