Dessa läckra croque -monsieur -bitar är gjorda med smördeg, hemlagad béchamel, skinka och Gruyere och schweizisk ost. De är den perfekta enkla 2-biten aptitretare för alla tillfällen!
Om du letar efter ett jul- eller nyårsaftonrecept som säkert kommer att bli en hit kan du stoppa din sökning här. Dessa mini -smördegbitar har allt – de är krispiga, ostiga och Béchamel håller dem fuktiga och super smakfulla!
Det finns ett bageri/kafé nära oss som vi går till ganska ofta, och de gör skinka och ost croissanter som smakar precis som en croque monsieur i croissant form. Detta smakar precis som det, i mini -version!
Croque Monsieur biter ingredienser

För béchamelsås
- Smör och alla mjölmjöl För att göra rouxen, som är basens sås. Detta är viktigt för att se till att din sås är tjock och krämig.
- Mjölk: Helmjölk är bäst, men 1% eller 2% kommer också att fungera här.
- Dijon Mustard: För smak! Hoppa inte över det här.
- Salt, peppar och en nypa muskotnötter
För montering
- Smördeg: Varje smördeg kommer att fungera här, men för bästa kvalitet föreslår vi att du använder Dufour -smördeg. Det är gjord med riktigt smör och det skapar de mest krispiga, flagniga skikten.
- Skinka: Detta recept är en stor användning för rester av skinkor från semestern. Eller bara köpa skinkad skinka och tärna den i mindre bitar.
- Ost: Vi använder en blandning av strimlad Gruyere, schweizisk ost och parmesan för maximal smak och smältighet.
- Färsk timjan: Valfritt för toppning.
Hur man gör detta Croque Monsieur Bites -recept
Prep: Förvärm ugnen till 400 ° F och spraya lätt en muffinsplatta med kokspray.
Steg 1: Rulla ut smördeg på en lätt mjöl yta i en 12×12-tums fyrkant.
Skär smördeg i 12 rektanglar. Placera en bit smördeg i varje muffinsplatta. Kyl medan du gör Béchamel.

Steg 2: Värm smöret på medelhög värme i en liten kastrull tills det är skummigt. Sänk värmen till låg och tillsätt mjölet, visp i en minut, tills den är jämn.
Ström långsamt i mjölken, visp tills inga klumpar återstår. Vispa in dijon, salt, muskot och peppar. Fortsätt vispa över medium-låg värme tills såsen förtjockas, cirka 3 minuter. Såsen ska täcka baksidan av en sked. Låt svalna något.


Steg 3: Sprid 1 tesked Béchamel i botten av varje smördeg. Topp med ett tunt lager skinka, sedan ett lager ost. Sked i en annan 1 tesked béchamel, sedan ytterligare ett lager skinka och ost. Strö över färsk timjan.




Steg 4: Grädda i 22-24 minuter tills osten börjar brunt och smördeg är gyllenbrun runt kanterna. Låt svalna i 10 minuter innan du njuter.

Lagring
Håll dessa croque monsieurbitar lagrade i en lufttät behållare kylskåpet i upp till 3 dagar. Värm dem i en 350˚F -ugn i cirka 10 minuter.
Du kan också frysa dem i 3 månader. Uppvärmning från fryst i en 350˚F-ugn i 15-20 minuter, eller tills den är uppvärmd.

- Använd en mini -muffinburk: För ännu mindre aptitretarebitar kan du göra dessa i en mini -muffin. Skär bara smördeg i mindre rektanglar (cirka 2-3 tum i diameter) och använd färre ingredienser per bit.
- Om din béchamelsås blir för tjock, visp bara in ytterligare 1-2 matskedar mjölk för att tunna ut den.
- Glöm inte att smörja dina muffinsbehållare lätt för att se till att smördeg inte fastnar. Vi använder också nonstick muffinsbehållare för att göra det extra enkelt.
