Om jag kunde drömma upp min perfekta efterrätt, skulle det vara det: en chokladkakor med krämig jordnötssmörmousse, toppad med chokladganache och jordnötssmörkoppar för bra mått. Det är en jordnötssmörälskares dröm.
Rik, dekadent och i princip en gigantisk jordnötssmörkopp, är denna jordnötssmör mousse paj en show-stoppande ingen bakdessert för nästan alla tillfällen!
Du skulle inte tro att en jordnötssmör mousse kan vara lätt och luftig, men det här receptet drar verkligen bort det. Fyllningen är superkrämig men ändå delikat (liknande en ostkaka, men fluffigare!), Medan chokladkakskorpan ger tillräckligt stabilitet för att hålla varje skiva ihop.
Processen är super enkel och bättre än: Det är ingen bakning involverad! Hela receptet kräver bara cirka 20 minuters händer på jobbet, och resten av magin händer i kylen.
Toppningen av 2-ingredienschokladganache är helt valfri, men vi gick till en gigantisk jordnötssmörskopp-vibe, och det förseglar definitivt affären.
Om du inte gör mejeri kan du istället prova denna superliknande vegan jordnötssmörpaj. Jordnötssmör fanatiker som jag? Prova våra jordnötssmör påskägg eller vår choklad jordnötssmör kringla tart nästa.
Steg-för-steg instruktioner
Steg 1: Tillsätt chokladsmörgåskakorna och det smälta smöret till blandningsskålen för en matprocessor. Puls upprepade gånger tills en fin smulor bildas.
Steg 2: Använd fingrarna först, och sedan botten på en mätkopp, slät och komprimera kakan och smörblandningen i botten och upp på sidorna på en pajburk. Flytta det förberedda tennet till kylen medan du gör mousse -fyllningen.


Steg 3: Till en stor blandningsskål, tillsätt gräddeosten och slå på medelhastighet tills den är fluffig, cirka 2 minuter. Tillsätt jordnötssmör, pulveriserat socker, vanilj och salt och slå på medelhastighet i ytterligare en minut. Tillsätt den tunga grädden och slå tills blandningen är superlätt och fluffig, cirka 3 minuter.



Steg 4: Häll Mousse -blandningen i den beredda pajen och använd en offset -spatel eller ett annat långt, platt verktyg för att jämna ut det. Flytta till kylskåpet och kyla tills mousse -företagen är ungefär 2 till 3 timmar.
Steg 5: Värm ½ koppen tung grädde tills den är ångande varm, men inte kokar. Tillsätt choklad till en liten blandningsskål. Häll den uppvärmda tunga grädden över chokladen och låt blandningen sitta i 1-2 minuter och vispa sedan blandningen tills chokladen är helt smält och jämnt införlivad i den tunga grädden.


Steg 6: Häll ganache över toppen av pajen och använd en offset spatel eller ett annat långt, platt verktyg för att jämna ut ganache. Eventuellt, toppa med halverade eller fjärdedelade jordnötssmörkoppar längs pajens kanter.
Steg 7: Flytta till kylen och kyla tills den är inställd, cirka 30 till 60 minuter.

Utrustning
Du behöver en bra handblandare för att piska upp gräddeosten för att uppnå den fluffiga, mousse-liknande strukturen för denna paj och för att blanda in alla andra ingredienser.
Om det finns en apparat som alltid borde ha varit trådlös, är det handblandaren. Tack till våra vänner på Zwilling, nu är det! Deras Xtend -trådlösa handblandare har 3 hastigheter och körningar i upp till 120 minuter (50% längre runtime än andra trådlösa mixersystem) på en enda laddning. Så mycket lättare än att släppa ut den stora, tunga stativblandaren!
Bäst av allt är att batteriet är utbytbart med andra zwilling Xtend -apparater, som deras nya trådlösa mini -vakuum (så bekvämt för att snabbt rensa upp små rörelser runt huset!) Och deras trådlösa nedsänkningsmixer.

Lagringstips
Täck dina rester och håll dem lagrade i kylen i upp till cirka 5 dagar. (Vi använder våra zwilling vakuumtätningsbehållare för att hålla maten färsk längre!) På grund av de färska mejeriprodukterna bör du inte lämna den ute vid rumstemperatur i mer än några (~ 2) timmar.
Du kan också frysa denna paj, men strukturen kan vara något annorlunda när den avfrostas. Om du fryser det kan du tina skivor över natten i kylen innan du njuter igen!
